Kilo vermenize yardımcı olacak 5 sabah alışkanlığı

kilo vermekHerkes sabah kahvaltısının günün en önemli öğünü olduğunu söyler, ancak bu asıl gerçeğin sadece küçük bir parçasıdır. Asıl önemli olan sabah saatlerinin günümüzün en önemli parçası olmasıdır. Doğru bir sabah rutini ile ruh halinizden metabolizmanıza kadar her şeyi sağlıklı bir düzene oturtabilirsiniz. Sabahları kedinize oluşturacağınız doğru bir rutin ile sadece kilo vermekle kalmayacaksınız, aynı zamanda enerjiniz ve zinde hissetmeniz sayesinde gün içindeki performansınızı da arttıracaksınız. Peki, kilo vermek ve enerjinizi arttırmak için ne gibi sabah alışkanlıkları edinebilirsiniz? İşte, kilo vermenize yardımcı olacak 5 sabah alışkanlığı:

1. Güneş ışığına çıkın


Yapılan araştırmalara göre, güneş ışığı D vitamini için en temel kaynaklardan biridir. D vitamini, duygusal istikrar, düzgün organ fonksiyonu ve güneş ışığının sıcaklığı sayesinde yükselen moral ve motivasyon anlamına gelir. Güneş ışınları dolaylı yoldan kilo vermenize katkıda bulunur. Güneş ışınlarına maruz kalmak için değiştireceğiniz sabah rutininiz sayesinde daha enerjik ve daha motive hissedersiniz ve bu sayede hedeflerinize sadık kalarak, spor salonuna gitmeniz gerektiğinde gereken enerjiyi kendinizde bulabilirsiniz. İlginizi çekebilir: Kilo vermenin 6 kolay yolu Sabah rutininizi bir kere oturttuğunuzda sabahları erken kalkmak ve rutininize sahip çıkmak daha kolay hale gelir. Mesele, erken uyanmak ve erken saatlerde kahvaltı yaparak metabolizmanın çalışmasını başlatmaktır. Organlarınızın, metabolizmanızın ve diğer önemli bedensel işlevlerin doğru bir şekilde yerine getirmek için tek yapmanız gereken uyanmak ve sadece 20 dakika sabah güneşine maruz kalmak.

2. Yeterli protein aldığınızdan emin olun


Kahvaltıda genellikle kahve içen veya kahvaltıyı tamamen atlayan biriyseniz, vücudunuzun ihtiyaç duyduğu besinleri karşılamıyorsunuz demektir. Fakat sabahları protein alımı oldukça önemlidir. Protein, vücudunuzun kas sistemini düzenlerken aynı zamanda gün içindeki öğünler arasında sizi daha tok tutarak, ara öğünlerde yanlış besin tercihleri yapmanıza da engel olur. Protein, bunların yanında kan şekerinizi de düzenler ve sağladığı tokluk hissinden dolayı gün içindeki kalori alımınızı da düşürür.

3. Kendinizi şımartın


Eğer gün boyunca kendinize verdiğiniz sözde durabildiyseniz veya uzun süre boyunca diyetinize sadık kalabildiyseniz nadiren kendinizi şımartmanızda bir sakınca yoktur. Bu durum, sonraki günler için sizi teşvik eder ve karşılığında kendinize vereceğiniz ödül sayesinde vücudunuz diyetiniz boyunca alamadığınız -aslında çok da gerekli olmayan- yağları almış olur. Eğer ertesi gün diyetinizde zorlanacağınızın farkındaysanız, küçük bir hileye başvurup, kendinizi diyetiniz bittikten sonra değil de diyetinize başlamadan da böyle bir hediye verebilirsiniz. Diyete başlayacağınız günden bir önceki gece çok sevdiğiniz ve yağlı olduğu için diyetiniz boyunca yiyemeyeceğiniz bir gıdayı yiyebilirsiniz. Bu küçük bir hiledir ve sizin ertesi gün işinizi kolaylaştıracaktır.

4. Soğuk duş alın


Neredeyse hiç kimse sabahları yataktan çıkar çıkmaz soğuk bir suyun altına girmek istemez. Genellikle tercih edilen, yavaş yavaş uyanmamızı sağlayan ılık bir sudur. Ancak gerçek şu ki, sabahları soğuk su ile duş almak enerji düzeyini fazlasıyla yükseltir, metabolizmanızı hızlandırır ve hormonlarınızı düzenler. Soğuk suyun etkisiyle soğuyan vücudunuzun kendini ısıtma çabası sayesinde yüksek miktarda kalori yakarısınız. Sabah saatlerinde alacağınız soğuk bir duş, kan şekerinizi düzenler ve iştahınızı açarak güzel bir kahvaltı yapmanızı ve yeterli protein miktarını almanızı sağlar. Buna da göz atın: Sivilceler nasıl geçer? 10 doğal yöntem Bununla birlikte, duşunuzun ilk birkaç dakikasını en sevdiğiniz sıcaklıkta almanız ve kademeli olarak suyun sıcaklığını düşürmeniz önerilir ve bundan maksimum faydayı sağlamak için soğuk suyun altında en az üç dakika kalmanız gereklidir.

5. Yemesi zor yiyecekler seçin


Sadece sabahları değil, gün içinde de yemek için daha fazla çaba sarf etmeniz gereken yiyecekler seçmeye özen gösterin. Neredeyse lif içeren tüm besinleri çiğnemesi zordur ve yiyebilmek için daha fazla çaba sarf etmeniz gerekir. Bu sayede, çenenizi normalde olduğundan daha fazla çalıştırmak zorunda kalıyorsunuz ve %5 daha fazla kalori harcamış oluyorsunuz. Havuç, elma ve kahverengi pirinç gibi gıdalar daha sağlıklı bağırsak fonksiyonuna sahip olmanızı sağlar ve kendinizi tok hissetmenize neden olarak gün içindeki kalori alımınızı düşürür. Tüm bu stratejilerin sadece bir kısmını uygulamanız bile günden güne daha da incelen bir bele sahip olmanızı sağlayacaktır. Bu yöntemler tabii ki de hızlı kilo vermenizi sağlayacak yöntemler değildir. Ancak bu yöntemlere sadık kaldığınız sürece hem daha sağlıklı bir hayata ve kaliteli bir beslenme anlayışına sahip olursunuz hem de kalori yakma durumunuzu sürdürülebilir kılarak, sağlıklı bir şekilde kilo verirsiniz. Ancak unutmayın ki, bunlar sadece bazı küçük püf noktaları ve ipuçlarıdır. Her kişinin vücut fonksiyonları ve metabolizması farklı çalışır. Bu nedenle, bu püf noktalarını ihtiyaçlarınıza uyacak şekilde değiştirmekten çekinmeyin ve hepsini bir arada uygulamak zorunda olduğunuzu düşünmeyin. Bu yazı sehrinisa.com için; Kişisel gelişim uzmanı Yaşam tarafından yazılmıştır.

2 Yorumlar

  1. samet kısakaya4 Aralık 2017 09:15

    ben soğuk duş almayı herkezetavsiye ederim. Her sabah yapmaya çalışıyorum zor dayanması ama 140 kalori yaktırıyor birde dinç yapıyor insanı.Özellikle sıcak duş sonrası soğuk şok harika...

    YanıtlaSil
  2. kilo vermenin en iyi yolu hareketli ve stressiz bir yaşam. sonra lifli gıdalar tüketerek kilo verirsiniz. sabırla her şey olur.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski