Hamile Olduğunu Nasıl Anlarsın?

 Düzenli cinsel ilişki yaşıyan çiftlerin çocuk sahibi olmaları, muhtemelen bir sağlık problemlerinin bulunmaması durumunda oldukça kolay yöntemlerle gerçekleştirilebiliyor. Genellikle hamile olduğunu nasıl anlarsın sorusunun bilinen en temel yanıtı regl sürecinde yaşanan gecikmeler. Adet sürecinde herhangi bir aksama gözlemlemeyen her kadın olası bir regl gecikmesini hamileliğe yorabildiği gibi, cinsel ilişkinin korunmadan gerçekleştirilmesi bu soruya daha kesin yanıtlar vermek için gerekli zemini hazırlıyor.

hamile olduğun nasıl anlaşılır

  28-32 gün arasında gerçekleşen rutin kanamaların kısalığı ve uzunluğuna bağlı olarak yumurtlamaya yakın zamanlarda cinsel ilişkide bulunmak hamilelik için tetikleyici bir etmen. Vücutta oluşan ani şişkinlikler, duygusal değişimler ve iştah azalması da hamile olduğunu nasıl anlarsın sorusuna verilecek yanıtlardan bir tanesi. Ağırlıklı olarak kusma, mide bulantısı, baş dönmesi gibi problemlerle karşı karşıya kalan anne adayları hamile olduğunu daha kolay anlayabildiği gibi bu tip rahatsızlıklarla karşılaşmayan kadınlar da bulunabiliyor. Bu konuda alınabilecek en bilimsel yanıt ecazenelerden kolaylıkla temin edilebilecek gebelik testi. İdrar aracılığıyla gerçekleştirilen bu test kadınların hamile olup olmadığına yönelik kesin bir yanıt alabilmesine imkan tanıyor. Bazı kadınlarda gebeliği hazırlayan cilt sebepleri de gözlemlenebilmekte. Özellikle aniden çıkan sivilciler, insülinde meydana gelen direnç, vücut ve yüz bölgesindeki kıllanmalar, hormonlardaki ani değişimin bir göstergesi olabiliyor. Aniden iştahtan kesilme, vücudun sürece verdiği bir hazırlık şeklinde yorumlanabildiği gibi bazı anne adaylarının iştahında normale oranla daha ani bir artış meydana gelebiliyor. Hamile olduğunu anlama yollarından biri de göğüslerdeki ağrı olarak bilinmekte. Şişlik, dokunulduğunda yaşanan acı ve ağrı, bu belirtilerin başlıcaları olarak bilinmekte. Tıpkı regl ağrısı gibi sırt kısmında da meydana gelen ağrılar hamilelik göstergesi olabiliyor.

  Karın şişlikleri, ani kasılmalar, baş ağrıları, eskiden yenilen gıdaların tat vermemesi, kokulara karşı aşırı hassasiyet hamile olduğunu nasıl anlarsın başlığı altında toplanabilen yan etmenler. Bu süreçte kadınlarda gözlemlenen bir diğer ruhsal sıkıntı da stres ve kızgınlık hali. Vücudun ani gelişen sürece adapte olabilmesi için hormonlarda meydana getirdiği değişim, kadınlardaki stres ve ani tepki halini arttıran etmenler arasına yerleşiyor. Moral bozukluğu, huysuzluk, çabuk sıkılma gibi sebepler de hamile bir kadının karşılaşabileceği doğal süreçler arasında bulunmakta.

Uyku problemi yaşama


 Gebelik testi yaptırmamış bir kadının bu tip süreçlerde hamile olduğundan şüphelemesi oldukça normaldir. Ancak her ihtimale karşı doğru sonuçlar elde etmek adına doktora görünmek gereklidir.

3 Yorumlar

  1. bütün anne adaylarını şimdiden tebrik ederim :)

    YanıtlaSil
  2. Hamilelik belirtilerini paylaştığın için teşekkür ederim canım. Şimdilik böyle bir planım yok ama bu bilgileri hafızamın bir köşesine attım :)

    YanıtlaSil
  3. hamile olup olmadığını anlamak için kan testi önemli. durumunuzu takip edin hanımlar kutsal bir iş bizimkisi :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski