Evde Ağda Yapımı


 Kadınlar tüy ve kıl problemlerini ortadan kaldırmak adına başvurduğu pek çok yöntem bulunuyor. Bu yöntemler içinde ağda, epilasyon, jilet gibi farklı teknikler yer alıyor. Kalıcılığı ve kıl köklerine yönelik uzun vaadeli sonuç elde edilmesi bakımından ağda, günümüz kadınlarının öncelikli tercihi. Kuaförler ve güzellik salonlarında ağda yaptırmak için randevu alan pek çok kadın olabildiği gibi evde ağda yapımı için gerekli malzemeleri tedarik eden bayanlar da bulunuyor.

 Ağdanın epilasyondan daha sık tercih edilmesinin en önemli nedeni şüphesiz ki kıl ve tüylerin 15-20 günlük süre zarflarında yeniden kendilerini var edebilmeleri. Özellikle jilet yöntemine başvuran kadınların 1 hafta gibi kısa bir süreçte tüylerinde uzama gözlemlenebiliyor. Günlük yaşamın rutin alışkanlıklarından ve iş hayatından kuaföre gidecek vakti bulamayan kadınların öncelikli olarak kendi ağdalarını yapmayı tercih ediyorlar.

  Ev ağdası olarak bilinen bu ağdanın uygulanış biçimi, yapılışı kadar kolay. Gerekli olan 1 bardak ölçeğinde şeker, 4 yemek kaşığından oluşan limon suyu ve yine 4 yemek kaşığı ölçeğinde su. Doğru biçimde bir kap içerisinde bir araya getirilen malzemeler evde ağda yapımı için gerekli sürecin başlamasına olanak tanıyor.


  Tercih edilecek şekerin esmer veya beyaz şeker olması herhangi bir önem tanımamaktadır. Önemli olan pudra gibi granül oranı az olan şekerlerin tercih edilmemesi, günlük yaşamda kullanılan beyaz veya esmer şekerin yoğun bir biçimde ağdayı tutmasının sağlanmasıdır. Kullanılan malzemelerin sığabileceği ölçüde bir tencereye dökülen şeker, su ve limon karışımı, kaynama noktasına kadar bekletilir, üzerinde kabarcık oluşması durumunda metal karıştırıcı yardımıyla karıştırılır. Ateşin fazla açık olması ağdanın kısa sürede dibini tutturarak yapışkanlık fonksiyonunu azaltacaktır. Bu nedenle orta ateşte düzenli bir karıştırma işleminde bulunmak gerekli, dibinin tutmasını engellemek açısından dikkat edilmesi gereken unsurlardan bir tanesidir.

 Ortalam 5 ile 10 dakika arasında gerçekleştirilen bu kızarma işleminin ardından karamelize kıvamına gelmiş şeker, bir iki dakika daha tencerede bekletildikten sonra dökme yöntemiyle bir kap içerisinde alınır. Kolay kullanımı bakımından farklı bir kaba su ilave edilebilir. Tahta bir cisim yardımıyla ağdanın kaptan alınarak kıl köklerinin bulunduğu noktalara sürülmesi işlemi gerçekleştirilir. Elde edilecek koyu kıvam, evde ağda yapımı için istenen ölçüdür. Ağdanın kıl çıkışlarının bulunduğu yöne doğru tersten sürülmesi gerekmekte ve ağda bandı aracılığıyla çekilirken kurumamasına özen gösterilmelidir. Bu nedenle ağdanın kısa sürede tamamlanması ve sıcaklığını yitirmemesi büyük önem taşımaktadır.

evde ağda nasıl yapılır

  Ağda işleminin ardından bölgedeki yapışkanlığın ortadan kaldırılması adına kullanılabilecek su dışında doğal yöntemler de bulunmaktadır. Krem veya vazelin, duştan sonra sürülmesi gereken ürünlerdir.

 Ağdanın hemen ardından bir kaba zeytinyağı koyarak bölgenin parlaklığı sağlanabildiği gibi yapışkanlık hissi de kısa sürede sonra erecektir. Yine doğal limon suyu da vücuttaki ağda kalıntılarını yok edebilecek doğal ürünlerden bir tanesi olarak bilinmektedir.

2 Yorumlar

  1. Evde ağda yapmak zor olabilir ama kötü günlerde hayat kurtarıcıdır.

    YanıtlaSil
  2. ağda için öyle sürekli evden çıkamazsın ki... kadın dediğin böyle pratik olacak :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski