Sosyal Medya Hesaplarından Uzak Bir Hayat

Değerli okurlarım, bu yazımda sizlere sosyal medya hesaplarından uzak bir hayatın nasıl olduğunu anlatacağım.

sosyal medyasız hayat


Yaklaşık olarak 1 buçuk yıl öncesine kadar facebook, instagram, twitter, snapchat başta olmak üzere bir çok  sosyal medya hesabına deliler gibi bağlıydım. Her anımı takipçilerimle paylaşmaktan keyif alıyordum. Koyduğum fotoğrafların beğeni sayısı arttıkça yüzümde güller açıyordu. 

Birgün facebook hesabımı kapatmaya karar verdim. Siz de taktir edersiniz ki sosyal medya ağları arasında en eski facebook olduğu için en kolay gözden çıkarılan da haliyle o oluyor. Varlığıyla yokluğu arasında pek bir fark olmadığını kısa sürede görmüş oldum. 

Ardından ani bir kararla instagram hesabımı kapattım. Sonra snapchat, sonra twitter derken... Hepsinden yavaş yavaş uzaklaştım. 

Aradan geçen 1 buçuk yılda kendimde gördüğüm değişimleri siz değerli okurlarımla paylaşmak istiyorum.

1- Her anımı paylaşmak yerine, her anımı yaşamaya değer buluyorum.

2- Mükemmel yerlere gidiyorum, çok keyifli zamanlar geçiriyorum, dünyanın belki de en güzel görünümlü ve en lezzetli yemeğini yiyorum, gün batımını eşşiz manzaralı bir mekanda sevgilimle seyrediyorum bunları yaparken, paylaşımda bulunmama gerek yok çünkü o an sadece bana ve o anda yanımda bulunan insanlara özel.

3- Fotoğraflarımı beğeni toplamak için değil de yıllar sonra çocuklarıma göstermek için çekiyorum. 

4- Sırf sosyal medya hesaplarında paylaşmak için etiket yerlere gitmek  zorunda değilim ve bulunduğum Cafe'nin konumunun egomu tatmin etmesine de hiç mi hiç gerek yok.

5- Kendimde gördüğüm en önemli ve son değişiklik ise eskiden sosyal medyada harcadığım çok değerli zamanlarımın yerine şimdilerde çok daha faydalı işler peşinde koşturarak geçiriyorum.

1 Yorumlar

  1. Millet, kafayı yemiş hattâ bitirmiş ki şu yazıya bir değerlendirme yapan bile olmamış!..
    (@MFE1393)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski