Yağlı Saç Problemine Bitkisel Çözümler

yağlı saçlar için çözüm

Saçlar, dış görünümümüzün en önemli tamamlayıcı unsurlarındandır.

Saçların çok çabuk yağlanıyor olması ise bir cilt problemidir. Cilt problemi dedik çünkü yağlı olan saç değil, saçın derisidir. Yağlı saç derisi yüzünden yağ, saça yayılır.

Çoğu insanı huzursuz eden bu problemi önleyebilmek için öncelikle yağlı saçlar için özel olarak üretilmiş şampuanları kullanmak gerekir.

Ayrıca yağlı olan saçlarınızı çok sık yıkamanız, saç derinizdeki yağ hücrelerinin sürekli olarak çalışmasına ve yağ oluşturmasına sebep olur.

Yağlı saçların gün aşırı yıkanması uygundur. Yıkarken saçlarını şampuanla temizlemeye başlamadan önce ılık bir su ile saçınızdaki yağın gitmesini sağlamalısınız daha sonra yağlı saçlar için özel olarak üretilmiş olan şampuanınızla temizleme işlemini gerçekleştirmelisiniz. Son olarak ise şampuanla yıkama işlemi bittikten sonra saçlarınızı soğuk su ile yıkayabilirsiniz. Bu yıkama önerimiz yağlı saçlar için ideal bir yöntemdir.

Bitkisel Kürler İle Yağlı Saçlarınızdan Kurtulabilirsiniz!


  • 4 yumurtayı hafif bir şekilde çırpın. Sonrasında saçlarınıza masaj yaparak sürün. 15 dakika bekletip durulama işlemini gerçekleştirin.
  • Bir tutam kekik ve bir tutam biberiyeyi 250ml kaynar su içerisine koyun ve çay gibi demlenmesini bekleyin. Saç dipleriniz temizken bu kürü saçlarınıza uygulayın.
  • 1 litre suyun içerisine biraz  sarı kantaron yaprağını ve ezilmiş kökünü ilave edin ardından 2 tutam kadar ısırgan otu yaprağını karışımın içerisine ilave edin. Sahip olduğunuz bu karışımı saç diplerinize uygulayın.

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski