Bebek Odası Nasıl Düzenlenmelidir


bebek odası nasıl düzenlenmeli
Bebek sahibi olacak aileler için en keyifli kısım bebek odası hazırlama kısmı olacaktır. Bir çok ebeveyn bu keyifli işi yaparken odanın şıklığına daha çok dikkat etmekte fakat bu yanlış bir düşüncedir. Bebek odalarında şıklığın yanı sıra bebeğinizin rahat edebileceği, tehlikelere sebebiyet vermeyecek tarzda konforlu eşyalar seçilmesi gereklidir.

Öncelikle bebeğinize ayıracağınız odanız evinizin en huzurlu yeri olmalıdır. Yani dememiz o ki bebeğinizin odası öyle bir noktada olmalıdır ki hem evin bütün gürültüsünden uzak hem de her an bebeğinizin sesini duyabilmelisiniz. Eğer imkanınız var ise evinizin doğu kısmında bulunan bir oda bebek odası için en doğru tercih olacaktır. Çünkü doğu kısmına bakan bir oda kış mevsiminde batı kısmındaki bir odaya kıyasla daha sıcak olacaktır. Ayrıca yaz mevsiminde ise bu oda batı kısmındaki odanıza göre daha serin olacaktır.

Bebek odasının içerisine koyacağınız eşyaların kolayca temizlenebilir olması hijyen açısından önemli bir unsurdur. Yerlerin döşemesi laminant ya da parke olması lekelerin kolaylıkla temizlenmesini sağlar. Fakat burada dikkat edilmesi gereken unsur döşemelerin yapımında toksik maddelerin kullanılmamış olmasıdır. Ayrıca halı, kilim, yolluk gibi bebeğinizde alerji yaratacak eşyaları kesinlikle odada kullanmamanız gerekmektedir. Odanın ahşap eşyalarla tasarlanması sağlık açısından önemli bir unsur olacaktır. Ek olarak bebeğinizin odasını düzenlerken köşeleri sivri eşyalardan kaçınmanız gerekmektedir.



 bebek odası modelleri

Yeni doğmuş olan bebeklerin solunum yolları hassastır ve bu nedenle odanın hem ısısına hem de nemine dikkat etmek gerekir. Bebeğiniz odası 20 ile 22 derece arasında bir sıcaklıkta olmalıdır. Yani oda ne çok sıcak ne de çok soğuk olmamalıdır.

Sıra bebeğinizin odasının boyanması işlemine geldiğinde ise yağlı boya yerine çabuk kuruyan, koku yapmayan ve içerisinde bakteri barındırmayan su bazlı boyaları tercih etmeniz gerekmektedir.

Odanın renk seçiminde ise pastel tonların tercih edilmesi daha uygundur. Çünkü pastel tonlar odanın daha ferah, daha geniş gözükmesine yardımcı olurken; sakinlik hissi verir. Eğer odayı renklendirmek istiyorsanız değişik duvar süslerini bebeğinizin ulaşamayacağı yerlere asabilirsiniz.

Bebeğinizin odasının ışığının ayarlanabilir olması önemlidir.

Bebek odası için seçilen mobilyalar bebeğinizin tırmanması ya da asılması gibi durumlarda kazalara sebebiyet vermemesi için duvara monte edilmelidir. Karyolası ise ne çok yumuşak ne de çok sert olmamalıdır. Yatakların korkulukları arasındaki mesafe 2.5 cm ile 6 cm arasında olmalıdır. Bunun sebebi ise bebeğinizin parmaklarını ya da başını sıkıştırması gibi durumlarının yaşanmaması içindir.

Yukarıda paylaşmış olduğumuz bilgilerin siz değerli okurlarımız için faydalı bir yazı olması dileklerimizle.

ŞehriNisa Ailesi

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski