İyi Bir Aşçı Nasıl Olmalı?

iyi-asci

Yemek yapmak, çeşitli lezzetleri bir araya getirmek ve farklı dokunuşlarla mükemmel tatlara imza atmak elbette ki iyi bir aşçının işidir. Çünkü Aşçılık hem emek, hem zaman, hem de sabır isteyen en eğlenceli mesleklerden birisidir. Özellikle de bu işi severek yapmak mutfaktaki başarınızı iki kat artıracaktır. Siz de yemek yapmaya ilgi duyuyorsanız ya da aşçılığı kendinize meslek edinmek istiyorsanız sizlere iyi bir aşçı nasıl olmalı konusunda  birkaç öneride bulunmak isterim:

Kendine Güvenmeli

İyi bir aşçı olmak için yemekler konusunda kendinize güvenmeniz en önemli adımdır. Bu işe başlarken elbette ki çok az tarif biliyor olabilirsiniz. Belki de daha önce yemeklerle hiç bu kadar yakın olmamışsınızdır. Ancak iyi bir aşçı olabileceğinize güvenirseniz kendinizi bu konuda geliştirmeniz daha kolay olacaktır.

Tarif Listesi Olmalı

Tarifler elbette ki her mutfakta bulunması gereken listelerdir. Özellikle de yeni öğrendiğiniz yemeklerin tariflerini tutarak kendinizi daha kolay geliştirebilirsiniz. Yemeklerinizde tek bir adımı dahi atlamamak için tariflerinizden faydalanabilirsiniz. Ancak şunu da önemle belirtmeliyiz ki yemeğe başlamadan önce tarifleri gözden geçirmek, yemek yapma aşamasında şaşkınlık yaşamanızı önlemenin en önemli yolu olsa da yeri geldiğinde yemeğinizi tarife bağlı kalmadan kendi fikirlerinizle de geliştirebilmelisiniz.

Sabırlı Olmalı

iyi-sef

İyi bir aşçı nasıl olmalı sorunun en kritik cevaplarından birisi de sabırlı olmaktır. Yemek yaparken beklenmedik problemlerle karşılaşmanız olası durumlardan biridir. Hiç beklemediğiniz hatalarla da karşılaşabilirsiniz. Ancak bu beklenmedik olası durumları düzeltmek için kısa sürede sabırla çalışmanız gerekebilir. Bu aşamada kaşığı elden bırakmamak ve yemeğin başında nöbetçiymiş gibi beklemek sizi daha da endişelendirecektir. Yemeğinizi hazırladıktan sonra pişme süresinde sabırla beklemeyi bilmelisiniz.

Yemeğini Tatmalı

yemek-tatmak

Yemek pişirmenin en önemli noktalarından birisi de pişirilen yemeğin tadını kontrol etmektir. İyi bir aşçı yemeğinin sunumuna önem vermelidir. Ancak yemeğin sadece görselliği değil tadının da damaklarda fark yaratması önemlidir. Bu nedenle iyi bir aşçı yemeğini kesinlikle tatmalıdır.

Paylaşmalı

Bu konuda yetenekli kişilerle bilgi alışverişi kurmak, yapılan yemekleri paylaşmak ve mükemmeliyetçilik yerine paylaşımcı bir ruha sahip olmak iyi bir aşçı nasıl olmalı sorusunun önemli cevaplarındandır. İyi bir aşçı bilgilerini ve yeteneklerini herkesle paylaşarak egosundan kurtulmalı, kendi bildiklerine körü körüne bağlanmak yerine gelişimlere de açık olmalıdır.

Yukarıda bir aşçıda bulunması gereken özelliklerden bashettim.Peki sizce iyi bir aşçı nasıl olmalı?

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski