Gardrop Düzenleme Sanatı !


Zamanı geldi değil mi ? Kaçış yok, o gardrop temizlenip düzenlenecek. Maalesef ki bu işi, evi temizlemeye gelen teyzelere yaptıramıyoruz. Dedim di mi ? Kaçış yok... (Kendi öz benliğimle konuşuyorum).

Gardrop temizliği benim için evin bütününe eş nitelikte yorucu bir iş. Bu yorucu işi biraz daha toparlayıcı hale getirmek adına , geçtiğimiz yıl ağustos ayında şöyle bir yazı yazmıştım. İlk olarak bu yazıyı tıklayıp okumanızı , sonra buralara dönmenizi önemle rica ederim : Gardroplar Sonbahara Nasıl Hazırlanır ?

Gardropta her daim en çok kullanılanların en el atlı dediğimiz yerlerde olmasının önemi büyük. Bu sebeple çok kullanılan eşyaları (ki benim için bunlar tişört-eşofman ve ev giysileridir) , hemen kapağını açtığınız an bulabileceğiniz yerlere koymalısınız. Tabii nadiren kullanılan giysileri de ulaşılabilir en uç noktaya (gardrobun üst kısımları gibi) koymakta fayda var. Misal , ayda yılda bir, maça giderken giyilebilecek formalar veya golf giysisi gibi (daha neler!).

Pantolonlar için bulunan o çekmeceli kısım benim açımdan her daim kullanılamaz olmuştur. O sebeple ben pantolonlar için, şu 4-5 pantolonu birden asabileceğiniz askıları tercih ediyorum. Tavsiye ederim.


Bir diğer konu nevresimler. Gardroba yerleştirmek zorundaysanız benim gibi , tavsiyem onları da el altı bölmelere değil, ulaşılması daha güç yerlere yerleştirmek. El altı bölmeler hep en çok kullanılan şeylere ayrılmalı öyle değil mi ?

Ayakkabıların gardopta işi yok. Onları geçiyoruz.

Şal-kravat-eşarplar için ben Ikea'da satılan, şu çok bilindik zımbırtıyı kullanıyorum. Çok memnunum.


vee kutular, içine herşeyi doldurabileceğiniz kutularla gardorobu daha düzenli ve daha kolay kullanılabilir hale getirebilirsiniz.


Kolay gele :)

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski