Sallayarak Bebek Uyutmanın Avantajları


Yok azizim ! Bu büyüklerin bir bildiği varmış !!!

Hiç öyle 'aaa, ben hayatta bebeğimi sallamam' gibi büyük büyük laflar etmeyecekmişsin.

Hadi beşik vs. neyse 'hele ayakta hiççç sallamam' gibi daha da büyük lafları , dudacığının kenarına bile yanaştırmayacakmışsın.

Yoo yoo, ben hiç öyle bir şey demedim. O sebeple gayet kolayca ve hiç strese girmeden bebeğimi ayakta sallamaya alıştırdım.

Bebeğimiz oldukça gazlı, ağlak, huzursuz ve uykusuzdu (sözünü ettiğim 3. hafta-9. hafta arasıydı, çok şükür şimdi gaz sorunumuz azaldı). Eğer ayakta sallamaya alıştırmasaydım ne olacaktı ?

  • Kucakta pış pışlanacaktı. Böylece bebeğimiz 6-7 kgı geçtiğinde kollarımız, boynumuz, omuzlarımız pert olacaktı.
  • Memede uyumak isteyecekti (3 hafta öyle yaşadık, felaket!). Böylece dışarıdayken bebeği uyutmam gerektiğinde köşe bucak saklanacak yer arayacaktım.
  • Beşikte sallanarak uyuyacaktı. Evden dışarı adım atamayacaktım, çünkü muhtemelen yalnızca beşiğinde uyumaya alışmış bir çocuk olacaktı. 
  • Pusette salanarak uyuyacaktı. Buna alıştıramadığım için çok üzgünüm. Ama onun da sıkıntısı 1 yaşından sonra pusete sığmayacağı için kullanamayacaktım.
  • Çingene salıncağında uyuyacaktı. Yapmadık mı ? Yaptık. Hatta şuan onda yatıyor. Ama onu kullanarak bebek uyutmanın sıkıntısı da çingene salıncağı dışında hiç bir yerde uyuyamayacaktı. Yine evden dışarı adım atamayacaktım.
Ben  ne yaptım ? Tabii ki ayağımda sallayarak uyutmaya alıştırdım. Böylece başka bir eve ziyarete de gitsem , her hangi bir yere yatılı kalmaya da gitsem, otele tatile de gitsem , plaja da gitsem, pikniğe de gitsem bebeğimi ayağımda sallayarak rahatça uyutacaktım. Gerçekten öyle de oldu. Şimdi nereye gitsem oturuyorum yere, yatırıyorum Yahya Kemal'i , sonra eee eee eee eee, piş piş piş piş...Hatta kahvaltı masasındayken bile uzat ayağını yandaki sandalyeye, koy uyusun, o derece rahat !

Hasılı kelam kim ne derse desin çok memnunum sayın okuyucu. Bebek sahibi olmayı düşünenlere, yeni anne-baba olanlara duyurulur. Benden söylemesi ;)

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski