Metal Eşyalar Nasıl Parlatılır ?

metal-esya-parlatma

Bunun için bir çok alternatif var. En etkilisi tabii ki metal parlatıcıları. Ama oldukça pahalılar ! Ayrıca bir kaç kişiden işe yaramadığına dair duyumlar da aldım.Evde kendi yöntemlerinizle metal yüzeyleri parlatmak için bir kaç çözüm mevcut. Tencere , musluk , tepsi vs. tüm metal yüzeyler için, hangisi kolayınıza geliyorsa onu seçin :)

  • Sirke : Ben bütün evin temizliğinde sirke kullanmaya o kadar alıştım ki, metal yüzeyler içinde öğrendiğim ilk an, yine sirke kullanmayı tercih ettim. Mikrofiber biz bezi sirkeli suya batırıp metal yüzeyi ovalıyorsunuz. Sonra durulayıp kuruluyorsunuz hepsi bu. 
  • Kül : Annemin en çok kullandığı yöntem bu. Sobadan çıkan küller veya sigara tablasında biriken küller çok işe yarıyor. Mikrofiber bezi küle batırıp metale sürtün. Farkı göreceksiniz.
  • Limon Kabuğu : Suyu sıkılmış limonu , içindeki beyaz yüzeyiyle beraber metale sürterek parlamasını saplayabilirsiniz. Ardından yine durulama ve kurulama mutlaka olmalı.
  • Cif gibi temizleyiciler : Sözünü ettiğimiz krem temizleyiciler. Bazı metal yüzeylerde işe yarayabilir ama mikrofiber bezle yapılması şart. Çünkü sonuç olarak kimyasal ve metal yüzeyi çizebiliyor. 
  • Naylon , Kadın  Çorabı : Denemedim, ama bir çok kişiden çok memnun kaldıklarını duydum. Naylon çorapla metal yüzeyi ovalıyorsunuz. Hepsi bu !

Ovalamak dedikçe aklıma hep şu reklam geliyor. Hani hatunlar çarşı, pazar, konu, komşu geziyor da elleri sürekli havada dönüyor ya ! 

Abartmaya lüzum yok. Ovalayamam diyorsanız alın bir metal parlatıcı olsun bitsin :)

2 Yorumlar

  1. limon kabugu işe yaramıyor

    YanıtlaSil
  2. benim mutfaktaki bütün metaller leş gibi olmuştu. deneyelim bakalım inşallah parlarlar yoksa kaynanamın çenesi çekilmez.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski