Evde Islak Mendil Yapın !


evde ıslak mendil yapımı


Her ne kadar son dönemlerde alkolsüzü , parfümsüzü , 'bebek dostu' olan modelleri çıksa da ıslak mendiller hala bol miktarda kimyasal içeren temizleyicilerden biri. Üstelik biz bu bol kimyasallı ürünleri sehpaları silmekten ayakkabıları parlatmaya kadar bir çok alanda kullanıyoruz. Ve hatta onlarla , bebeklerin hassas cildini temizlemekten bile kaçınmıyoruz ! Belki bilmediğimiz ya da göz ardı ettiğimiz bir gerçek var ki o da ıslak mendillerin hassas ciltlerde alerjik reaksiyona sebep olduğu.

Peki ıslak mendillerin zararlı etkinlerini önleyemeyeceksek ne yapabiliriz ?  Islak mendillerin, özellikle de bebek cildinin temizliğinde oluşturabilecek zararı en aza indirmek için evde kendimiz hazırlayabiliriz. Evet evet, hatun milleti onun da bir çözümünü bulmuş ;)

Evde ıslak mendil nasıl hazırlanır ?
  • Yayvan ve derin bir kabın içine 2 su bardağı ılık su , 2 çorba kaşığı dolusu bebek şampuanı ve 2 çorba kaşığı sızma zeytinyağını ekleyip karıştırın. 
  • Mutfakta kullandığımız kalın, yumuşak kağıt havluları yaprak yaprak kopararak hazır hale getirin.
  • Boş bir ıslak mendil kutusunu yıkayıp kurulayın. Veya kapaklı başka bir plastik/cam kutuyu dezenfekte edin.
  • Kağıt havluları yayvan kaptaki sıvının içerisine önlü arkalı batırıp fazla sıvıyı elinizle hafifçe sıvayıp tek tek katlayarak boş kutuya üst üste sıralayın. 
İşte ev yapımı ıslak mendiliniz hazır. Bebeğinizin poposunda güvenle kullanabilirsiniz . En azından hazır aldıklarımıza oranla daha güvenle :)

3 Yorumlar

  1. ıslak mendilin pratik olduğu hususu kaçınılmaz fakat elde bıraktığı yapış yapış hissi ise gerçekten çekilmez bir konu.Bebeğimin altını değiştirmede ıslak mendil yerine büyüüükçe paketlerde aldığım pamukları elimle istediğim uzunlukta parçalayıp ıslatıyorum. Sonra iyice sıktığım pamukları tek tek katlarına ayırıyorum. Bu iş çin satın aldığım plastik bir kaba düzgünce yerleştiriyorum (plastik dondurma kutuları bile değerlendirilebilir). Evet okurken sıkıcı gelebiliyor ama zamanla hız kazanılıyor:)Hemde böylelikle gün içinde havasız kalan minik bebeğinizin poposunu birde böylesine kimyasallara boğmamış oluyorsunuz. Kalın olduğu için ıslak mendilden daha rahat kullanılıyor ve verdiği huzur da cabası,nacizane tavsiye ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarifi bulana dek benim de düşüncem özellikle ilk aylarda ıslak pamuk kullanmaktı. Ama bu hoşuma gitti, gerçi bunun da içinde bebe şampuanı var, nihayetinde hazır bir şeyler giriyor. Çok mu tembeliz ne :)

      Sil
  2. önerim ıslak mendil konusunda Biobaby temizleme menidli kullanıyorum. ekinezya içeriyor ve herhangi bir yan etkisini görmedim. özelikle 60 adetliği çanta için oldukça ideal

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski