Çocuk Yetiştirmede Doğru Bilinen Yanlışlar

       

Sizin çocuğunuzun sizden farklı bir kişiliği olduğunu unutmayın.Üstelik sizin bildiğiniz her zaman doğru olmaya bilir.

Öncelikle kendi davranışlarınızla ona örnek olun.Unutmayın çocuklar adeta kayıt makinesi gibidir.Önce kendinizi yetiştirin.Eşinizle çocuğunuzu yetiştirme konusun da ortak bir tutum belirleyin ve büyüklerin bu tutumu bozmasına asla izin vermeyin.

Ceza vermeden önce mutlaka çocuğunuzu dinleyin.Yaptığını detaylı olarak anlatmasını isteyin.Olayı anlatırken çocuğunuz kendi yanlışlarını daha iyi görecektir.Öncelikle suç işlemeden suça engel olmaya çalışmalısınız.Yapılmaması gereken davranışları keskin bir dil ve kararlılıkla çocuğa belirtmeli ve bundan kesinlikle ödün verilmemelidir.


Çocuk ağlıyor,bağırıyor diye  verilen ufak ödünler daha büyük ödünleri de beraberinde getireceği bilinmelidir.Bu sebepten dolayı ağlıyor diye size her istediğini yaptırmasına izin vermeyin.

Bir şeyi yapmamasını isterken alternatif olarak (şunu yapman daha iyi olur) şeklinde bir davranış doğru olandır.Onu tehtit ederek bir şey yapmasını istemeyin, aksi halde çocuk sizinle inatlaşacaktır...

Velhasıl bende 2 çocuk annesi olarak  tecrübeyle sabitlenmiştir..Yazının devamı da gelecek, ee fazla uzatıp okurken sıkılmanızı  istemem.. :)

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski