Siyah Nokta Bantları Ne Kadar Etkili ?



Kadınların, yanılmıyorsam en az 100 bin yıldır muzdarip olduğu 2 konu var. Birincisi  'erkekler bizi anlamıyorum', ikincisi 'siyah noktalar' !

Birincisi için tedavi yolları çok çeşitli. Tabii tedaviye karşı cinsten evvel kendimizden başlamalıyız ! Zor bir süreç.

İkincisi için kökten çözüm olmasa da yapılabilecek bir şeyler var.

siyah nokta bantları

Öncelikle, siyah noktaların yalnızca cildin dışarıdan kirlenmesiyle oluşmadığını bilmeniz gerekiyor. Cildimizin hormonal dengesi cildin yağlanıp kirlenmesine,bu da doğrudan gözenek ve siyah nokta oluşumuna neden oluyor. İyi bir bakım ve bol su içerek siyah noktaları kontrol altına almak mümkün. Yapacağınız ilk iş cilt tipinize uygun temizleyici-tonik-nemlendirici üçlüsünü  temin etmek. Bu ürünlerle cilt temizliğini sabah-akşam olmak üzere günde 2 kere yapmak.  Bunlar bir çoğumuzun bildiği, cilt temizliği ile ilgili klasik şeyler. Henüz denememiş veya denemek niyetinde olup da fikir sahibi olmayanlara benim başka bir önerim olacak, SİYAH NOKTA BANTLARI.

Gözenekli bir cildim olduğu için ve sürekli fondöten-allık kullandığımdan, ben de zaman zaman gözenek temizliği için bulduğum yeni şeyleri deniyorum. Siyah nokta bantları ilk çıktığı zamanlarda kullanan arkadaşlarımdan edindiğim fikirler neticesinde memnun kalmadıklarını görmüş ve kullanmaya hiç yeltenmemiştim. Son yıllarda artan kozmetik zincirleri beni de kendi reyonlarından gezinmeye mahkum ettiğinden beri siyah nokta bantlarının onlarca farklı marka ve çeşidini görmezden gelemedim. Nihayetinde son 3 yıldır bir çok markanın siyah nokta bantlarını düzenli olarak kullandığımı söyleyebilirim. Bu bantlar özellikle orta büyüklükteki gözeneklerde çok etkili. Minik noktaları temizlemek konusunda yeterince başarılı değiller maalesef. İri gözeneklerin de ancak bir kısmını temizleyebiliyorlar. Ama buna rağmen siyah nokta temizliğinde çok memnun kaldığım için kullanmaya devam ediyorum.

Sonuç olarak elle sıkarak canımızı acıtmak mı ? Yoksa 10 dk bekletip kendiliğinden çıkmalarını sağlamak mı ? Ben şimdilik 2. şıkka devam ediyorum. Sizin tercihiniz nedir ?

3 Yorumlar

  1. watsons magazasından aldıgım ucu yuvarlak cubuk şeklınde sıyah nokta cıkarıcıyı yeni kesfettım ve ıyı sonuc alıyorum

    YanıtlaSil
  2. Onu kaçırmışım, bilgi için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Benim gözenekler çok sükür küçük ama sevinemiyorum bu konuda.Clean &clear'i banyo sonrasi uygulayinca iyi sonuc aliyorum.Ama mukemmel degil!Noktalarla barışacagim bu gidişle

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski