Kimlerle Tatile Gitmeyin !



“Tatile çıktık da , yanımızda kimi götürmeyeceğimiz mi dert oldu ?” dediniz değil mi ?
Bilemem ! Ben şahsî kanaatimce kimlerle tatile gidilemeyeceğini beyan edeyim de, varın gerisini siz planlayın.

  • AİLEYLE
30’una gelmiş bekar bir bayan/erkekseniz tatile anne-baba-teyzeyle gidilmez. Ne giydiğini, ne yediğini geç, saat kaçta otele/yazlığa döneceğin ciddi problem olur. Sen plajda güneşleneyim diye cebelleşirken, üzerine havluyu örten veya tabağına doldurduğun bir dünya kremalı tatlıya ‘biraz da meyve alsaydın ya kızım’ diye müdahale eden birileri mutlaka bulunur.

  • KOKOŞ ARKADAŞLA
Bu yalnızca bayanlar için geçerli değil, erkeğin de kokoşu, iki tel saçı düzelticem diye yarım saat oyalananı hiç çekilmiyor ! Hele ki sen tatilde makyajsız, sandaletli, rahat bir tipsen bu tatil tam bir eziyete dönüşür. Arkadaşının 20 dk makyaj yapmasını, 30 dk saçını fönlemesini, 15 dk ne giysem diye düşünmesini beklerken bir bakmışsın tatil bitmiş. Sen bir de o arkadaşının 15 cmlik topuklu ayakkabısıyla şehir turu attığını düşün, eyvahlar olsun !

  • FESAT KOMŞUYLA
Hele hele aile tatiliyse çifte felaket ! Zaten durduk yere kim komşusuyla tatile çıkar ! Tatil boyunca nereye gittiğini, kimlerle konuştuğunu beyinlerine not eder, tatil dönüşü 12 ay boyunca yakaladıkları tüm kirli çamaşırlarını Vasfiye teyze gibi konuya-komşuya anlatır dururlar.


  • ROMANTİKLERLE
Tatilin ilk 3 günü muhtemelen evinden, ailesinden, varsa sevgilisinden ayrılmanın verdiği hüzünle zır zır ağlayarak geçer. Siz dışarı çıkmak için hazırlanırken o sevgilisine nereye gideceğinin, ne giyeceğinin ; annesine kahvaltıda ne yediğinin ayrıntılı raporunu veriyor olacaktır.

  • AŞIRI ÖZGÜRLÜKÇÜYLE
Çok fazla açıklamaya gerek yok. Siz uyumak için can atarken o ipe sapa gelmez yerlerde sabahlamayı teklif eder. Gereksiz aksiyon !

  • ÇOK UYUYANLA
Belki önemsiz görünse de en tatile gidilmeyecek tiplerden biri budur.Bir yıl boyunca çalışıp 1 haftacı tatile çıkmışsanız, yanınızda 12 saat uyuyan birinin tatilinizin yarısını alıp götürmesine izin vermemelisiniz.  Ne güneş doğarken plaj gezisi, ne sabah yürüyüşü…Hepsi yalan olur !

  • SEVGİLİSİYLE TATİLE GELENLE
İşte en yanlış seçenek bu. Ailenle, komşunla git, daha mutlu bir tatil geçirirsin. En azından sen yemeğini yerken, onların karşında yarım saat fingirdeşmelerine maruz kalmazsın.


Bunların dışında her türlü seçenek ‘gidilebilirler’ arasında yerini alabilir ;

En yakın arkadaşla, kuzenlerle, iş arkadaşlarıyla, nişanlıyla, yaş farkı çok olmadığı sürece kardeşle, yaşıtın olan komşu veletleriyle gidilen bir tatil hem keyifli, hem eğlenceli olabilir. Tercih size kalmış. Siz yeter ki gidilecek yeri bulun, patrondan izni koparın ve paraları hazırlayın , hepsi bu !

1 Yorumlar

Yorum Gönder

Post a Comment

Daha yeni Daha eski