Yaz Öncesi Evde Cilt Bakımı


Kışın soğuk havanın yıpratıcılığı, baharda kararsız havanın azizliği derken cildimiz yaz aylarına kösele gibi giriyor !

Yaza ve kışa girmeden önce nasıl ki evimizin bir bakıma ihtiyacı oluyorsa, yorgun derimizin de mevsimlere adım atmadan önce güçlü bir bakıma ihtiyacı var.

Gönül isterdi ki her kadın, yaz ayları yaklaşınca bir güzel merkezine gidip, derin temizleme maskesinden, nemlendirme işlemlerine, hatta cilt gerginliğini arttırıcı bakıma kadar her türlü işlemi yapsın, çıkarken de 500 kağıdı masaya bıraksın (kredi kartına 5 taksit de olur !)

Bu yazımız profesyonel cilt bakımı yerine  , yaz sıcaklarının hemen öncesinde cildimiz için evde ne gibi maskeler hazırlayabileceğimize yönelik.
  • Önce cilt tipinizi tanıyın !
Her kadının, az veya çok cilt tipiyle ilgili bir bilgisi vardır. Eğer hala emin değilseniz işe, eczanelerde de uygulanabilen basit bir cilt tipi tespiti işlemiyle başlayın.
  • Kendi cildinize uygun temizleme maskeleri hazırlayın. 
Kuru Ciltler İçin Temizleme Maskesi : 
1 yemek kaşığı kadar bal
2 yemek kaşığı gliserin (eczanerler ve aktarlda mevcut)
1 çay kaşığı sıvı sabun


Tüm malzemeleri karıştırarak cildinize sürün (yarısı yetiyor, kalan yarısını ağzı kapanabilir bir şişenin içine koyup muhafaza edebilirsiniz). 10 dk beklettikten sonra ılık su ile durulayın. Bal ciltte hem temizleyici hem yumuşatıcı bir etki bırakır.



Yağlı Ciltler İçin Temizleme Maskesi :
2 limonun kabuğu
2 yemek kaşığı su

Limonun kabuklarını soyup  2 yemek kaşığı suyun içinde 3 dakika bekletin. Robotta püre haline getirin ve cildinize sürerek 5 dk bekletin. Limon kabuğu cildinizi canlandıracaktır.

Karma Ciltler İçin Temizleme Maskesi : 
3 yemek kaşığı ince öğütülmüş yulaf ezmesi
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tüm malzemeleri karıştırıp 10 dk ciltte bekletin ve ılık su ile durulayın.


  • Temizleme maskesinin ardından mutlaka cildinize en uygun nem maskelerinden birini uygulayın. Nemlendirmeden yaptığınız bakım, yarım bir bakım olacaktır. Çikolatasız bir fincan kahve, dondurmasız brownie, cevizsiz elmalı kurabiye, kumsuz deniz gibi yani….Eğer yeterli nemlendirme sağlamazsanız, temizleme maskelerinin ardından cildiniz babaannenizin cildi gibi olur.

Kuru Ciltler İçin Nem Maskesi : 
1 yumurtanın sarısı
1 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Tüm malzemeleri karıştırıp cildinize sürün. 15 dk bekletin ve ardından üzerine nemli bir havlu serip maskeyi yumuşatın. Ilık su ile durulayın.

Yağlı Ciltler İçin Nem Maskesi :
2 yemek kaşığı yaş maya
2 tatlı kaşığı ılık su
1 tatlı kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı kil

Mayayı ılık suda eritin. İçine 1 tatlı kaşığı toz şeker koyun ve karıştırın. Ardından kili ilave edip iyice karıştırın. Bu karışımı 15 dk bekletip ardından cildinize sürün ve 30 dk bekletin. Ilık su ile durulayın.

Karma Ciltler İçin Nem Maskesi :
1 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı mısır unu

Tüm malzemeleri karıştırıp cildinize sürün. 15 dk bekletip ılık su ile durulayın.

Cilde yalnızca dışarıdan destek olmak yetmiyor. Örneğin bir otomobilin dışını ne kadar boyayıp cilalarsak cilalayalım, eğer boyanın altı paslıysa zamanla boya da cila da kendini bırakıyor.Çok yerinde bir örnek olmasa da cildimiz için de durum böyle. Bu sebeple cildimize bakım uygularken beslenmemizde de bazı değişiklikler yapmamız gerekiyor. Cildimiz için en büyük değişikliği sıvı alımında yapmalıyız. Günde en az 8 bardak su içmeye başladığınızda, cildinizin birkaç gün içinde eğer benim gibi karma cildiniz varsa yağlı bölgelerin resmen yağ attığını fark edeceksiniz (ığğk). Aynı şekilde kahve-çay tüketimini olabildiğince azaltmak da cildimiz için oldukça faydalı. Tabii bu oranda mevsime uygun meyve tüketimini de arttırmamız gerekiyor.
  
Kısacası, cildimizi yaza hazırlamak için yalnızca dışarıdan bakım yapmak yetmiyor. Eğer eksiksiz bir bakım istiyorsak yeme-içme alışkanlıklarımızda da değişiklikler yapmamız gerekiyor. Tabii bunu gel de benim koca bir dilim çikolatalı pasta dururken 1 kase taze çilek-kayısı-muz yemesi gereken irademe anlat ! Siz anlatıverin, söz dinlerse eğer haberim olsun…

Yorum Gönder

Post a Comment (0)

Daha yeni Daha eski